Affenpinscher

affenpinscher

Rasa de caine Affenpinscher – detalii generale:

Marime: mic
Dresaj: dificil
Ingrijire: medie
Activitate: plimbari ocazionale
Nivel de energie: ridicat
Protectie: medie, latra
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Affenpinscher – temperament
Caine mic si jucaus, ideal pentru cei cu putina experienta in domeniul cresterii cainilor. Aceasta este o rasa dinamica si interesanta, cainii sunt alerti, agili si uneori suspiciosi in privinta strainior. De obicei, aceasta rasa de caini se intelege bine cu alte animale din casa, si cu copii mai mari. Nu sunt recomandati familiilor cu copii mici si zgomotosi. Cu aceasta rasa trebuie sa stabiliti imediat cine este stapanul, caci altfel vor incerca sa preia controlul si sa faca ce vor ei. Affenpinscher este o rasa de caini sensibila, energica si inteligenta. Uneori pot fi incapatanati, si de aici deriva dificultatea in a-i dresa.
Este un caine de paza bun, si un bun companion in plimbarile lungi sau la jogging. Unii caini din aceasta rasa pot avea rau de inaltime, asa ca aveti grija atunci cand ii ridicati in brate, caci vor incerca sa sara.
Cu toate acestea, este o rasa amuzanta, loiala, si pot fi excelenti prieteni.

Rasa de caine Affenpinscher – aspect fizic
Greutatea se incadreaza intre 4-6 kg, iar inaltimea este de 20-30 cm. Blana este aspra, scurta, avand culori variate: negru + cafeniu, negru, gri, argintiu, roscat. Uneori,blana din jurul capului formeaza o coama. Are o postura robusta, si o privire inteligenta. Cu toate acestea, are oase destul de fragile, asa ca nu trebuie pus in situatia de a sari de la inaltimi mari. Nu naparleste foarte mult, si cu o ingrijire adecvata puteti trece si peste dezavantajul alergiilor. Urechile sunt taiate uneori, dar pot fi lasate si naturale.

Rasa de caine Affenpinscher – ingrijire
Blana trebuie pieptanata o data sau de 2 ori pe saptamana, pentru a minimiza caderea parului. Ocazional, puteti face o toaletare a blanii, pentru un aspect mai deosebit.

Rasa de caine Affenpinscher – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 12-14 ani.
Este un caine in general sanatos. Cele mai des intalnite probleme la aceasta rasa de caini sunt: murmur cardiac, sindromul Legg Perthes, probleme cu genunchii si cu rinichii.

Rasa de caine Affenpinscher – istorie si origine
Rasa isi are originile in Germania, unde numele i se traduce in “terrier – maimuta”, pentru ca are fata asemanatoare cu a unei maimute. Este o rasa descoperita in secolul 17, si original era folosita pentru gonirea sobolanilor.

One Response to “Affenpinscher”

Leave a Reply

*