Dalmatian

dalmatian

Rasa de caine Dalmatian – detalii generale:

Marime: mediu/mare
Dresaj: mediu
Ingrijire: minima
Activitate: alergat zilnic
Nivel de energie: ridicat
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Dalmatian – temperament
Dalmatianul este un caine alert, activ, plin de energie si cu excelente abilitati de a rezolva probleme. Este curajos, prietenos si extrovertit. Dalmatianul este genul de rasa care se ataseaza de stapan, fiind un bun animal de companie. Totusi, uneori poate fi mai greu de dresat, iar stapanii au nevoie de rabdare si putina experienta in acest domeniu. Acesti caini iubesc activitatile in aer liber, sunt sociabili si raspund bine la stimulentele mentale. Daca acestea lipsesc, Dalmatianul se plictiseste si capata un comportament distructiv.
Trebuie sa va asigurati ca Dalmatianul socializeaza inca de cand este pui, pentru a creste fara sa fie agresiv fata de straini/alte animale. Cainele se intelege bine cu copiii alaturi de care a crescut. Reactia fata de straini depinde de la caine la caine: unii sunt prietenori, altii rezervati. Dalmatianul are instinctul protector dezvoltat, ceea ce il face un bun caine de paza. Stapanul/dresorul trebuie sa adopte un ton ferm atunci cand ii da o comanda, pentru a face cainele sa execute.
Mitul “Dalmatienii sunt prosti” este neadevarat. Sunt animale deosebit de inteligente.

Rasa de caine Dalmatian – aspect fizic
Dalmatianul este usor de recunoscut datorita aspectului patat. Se poate si alb cu pete negre, dar si negru cu pete albe. Dalmatianul are un corp musculos, o expresie alerta si o alura frumoasa. Greutatea se situeaza in jurul valorilor 20-30 kg, iar inaltimea este de 50-60 cm.

Rasa de caine Dalmatian – ingrijire
Ingrijirea nu necesita proceduri deosebite, ci doar o periere ocazionala a blanii, pentru a indeparta firele de par moarte. Dalmatianului ii cade par tot anul, deci nu este o alegere buna pentru cei cu alergii.

Rasa de caine Dalmatian – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 11-14 ani.
Sanatatea este afectata de: glaucom, surzenie, diabet, pietre la rinichi, alergii si infarcte.

Rasa de caine Dalmatian – istorie si origine
Tara de origine este Yugoslavia, unde era crescut pentru a vana daunatori, si a mana turmele de animale, sau pentru a face trucuri.

Leave a Reply

*