Malamut de AlaskaRasa de caine Malamut de Alaska – detalii generale:

Marime: mare
Dresaj: dificil
Ingrijire: redusa
Activitate: alergare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: redusa
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Malamut de Alaska – temperament
Malamutul de Alaska este o rasa calma si impunatoare. Unii caini isi mai pastreaza comportamentul de catelus jucaus si atunci cand cresc, pentru ca Malamutul de Alaska este o rasa jucausa. Cainilor le place sa isi petreaca timpul afara, jucandu-se. Sunt mari amatori de activitate fizica, iar atunci cand incep sa se plictiseasca distrug lucrurile din jurul lor. Sunt niste caini foarte prietenosi, le place vremea rece, insa sunt agresivi fata de cainii de acelasi sex.
Au un instinct de vanatoare foarte dezvoltat, asa ca mare atentie cu animalele mai mici, sau atunci cand este lasat liber!
Desi este un companion excelent, si este foarte dragastos, Malamutul de Alaska este si incapatanat, si dificil de dresat. De asemenea este foarte posesiv in ceea ce priveste mancarea, asa ca este de preferat sa il hraniti separat de alte animale. Daca este inclus de mic in diferite activitati, atunci cand va creste mare va fi loial celor care au fost alaturi de el.

Rasa de caine Malamut de Alaska – aspect fizic
Inaltime: 60-70 cm, greutate: 35-50 kg.
Blana este aspra si groasa, cu un strat dens la baza. Pe piept, membre, si fata (ca o masca) blana are culoare alba, iar restul are diverse culori: gri, negru, auriu, gri-maro. Malamutul de Alaska are o statura robusta si este foarte puternic. Coada este stufoasa.

Rasa de caine Malamut de Alaska – ingrijire
Blana dubla are nevoie de pieptanare de 2 ori pe saptamana. De 2 ori pe an, Malamutul de Alaska isi schimba blana, si in restul anului le cade destul de mult par. Deci nu este o rasa buna pentru cei cu alergii.

Rasa de caine Malamut de Alaska – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 10-12 ani.
Sanatatea este afectata de probleme ale: glandei tiroide, ligamentelor, pielii, cataracta sau boli autoimune. Cainilor din rasa Malamut de Alaska nu le prieste vremea calda, si trebuie protejati de caldura.

Rasa de caine Malamut de Alaska – istorie si origine
Asa cum sugereaza si numele, sunt originari din Alaska, unde erau folositi pentru trasul saniilor, alergat si vanat.

Leave a Reply

*