Beagle

beagle

Rasa de caine Beagle – detalii generale:

Marime: mic
Dresaj: usor
Ingrijire: minima
Activitate: plimbare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: medie, latra
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Beagle – temperament
Beagle-ul este un caine jucaus, echilibrat si foarte sociabil, potrivit pentru toate categoriile de stapani. Acesti caini sunt perfecti pentru familiile cu copii, pentru ca se comporta excelent in preajma lor. De asemenea, se inteleg bine cu alti caini sau animale. Beagle-ul este un caine ce are rezerve nesecate de dragoste si atentie pentru familia lui. Este intotdeauna fericit atunci cand stapanii sosesc acasa si ii acorda atentie. Intotdeauna curios si dornic de a explora locuri noi, cainele este in permanenta alerta. Beagle-ul este un caine mancacios: desi pare ca rabda de foame, nu este asa; din aceasta cauza sunt predispusi la obezitate. Nu trebuie sa le dati mai multa hrana decat necesarul zilnic.
Beagle-ul trebuie dresat sa se supuna stapanului, altfel va fi incapatanat si va scapa de sub control. Trebuie sa acordati mai multa atentie si rabdare atunci cand il invatati sa isi faca nevoile afara. Este un caine “optimist” si vesel, un excelent animal de companie.
Reactia fata de straini este latratul in general, deci poate declansa alarma in caz de nevoie.
Beagle-ul este un caine caruia ii place sa manance, asa ca va incerca sa fure mancare de cate ori va avea ocazia. De asemenea este un caine activ, si are tendinta de a pleca in cautare de curiozitati/mirosuri nou. Trebuie tinut sub supraveghere, sau intr-o curte cu garduri mai inalte, daca nu este in lesa. Este un bun catarator si ii place sa sape, asa ca aveti grija caci va incerca sa “evadeze”.

Rasa de caine Beagle – aspect fizic
Exista Beagle de 2 marimi: pana in 30 de cm, si intre 30-40 cm. Greutatea poate varia intre 7-13 kg, depinzand de inaltime. Acesti caini au blana scurta, neteda si deasa, de diverse culori: rosu cu alb, crem cu alb, galbui cu alb, si cel mai des intalnit: negru + crem + alb. Urechile sunt lungi, incadreaza fata; au o privire inteligenta.

Rasa de caine Beagle – ingrijire
Blana scurta si neteda nu necesita multa intretinere: ocazional stergeti-l cu o carpa umezita, pentru a mentine blana in stare buna. Trebuie sa va asigurati ca urechile ii sunt curate, pentru a reduce riscul de infectii.

Rasa de caine Beagle – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 10-14 ani.
Sanatatea le este afectata de diverse afectiuni: probleme ale glandei tiroide, epilepsie, probleme cu coloana verticala, cu soldurile, cataracta, glaucom.

Rasa de caine Beagle – istorie si origine
Beagle provine din Marea Britanie, si este o rasa veche de secole. Era crescut pentru vanatoare de iepuri, si a devenit cea mai populara rasa de caine din America anilor 1950.

Leave a Reply

*