DachshundRasa de caine Dachshund – detalii generale:

Marime: mic
Dresaj: mediu
Ingrijire: minima
Activitate: plimbare ocazionala
Nivel de energie: mediu
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Dachshund – temperament
Fiind un caine vioi si simpatic, Dachshund este un bun companion, loial si devotat, pentru stapanul potrivit. Acesti caini sunt potriviti atat stapanilor experimentati, cat si celor neexperimentati, deoarece sunt adaptabili, inteligenti si sociabili. Dachshund nu este un caine potrivit pentru persoanele ocupate, care nu ii pot dedica suficient timp, pentru ca sunt animale ce au nevoie de atentie si dragoste.
Dresajul este foarte usor, deoarece aceasta rasa de caini invata repede, si adora sa faca pe plac stapanului. Poate fi posesiv cu mancarea si jucariile sale. Dachshund este un caine amuzant, ce va ii va binedispune pe cei din jurul sau. Este un bun caine de paza, deoarece latra atunci cand ceva nu i se pare in ordine.
Acest caine se intelege bine cu copii mai mari, si adora sa fie printre alti caini din aceeasi rasa. Nu ii plac jocurile dure si nu ii place sa fie necajit.
Fata de straini, Dachshund cu blana lunga sunt blanzi, pe cand cei cu blana sarmoasa si cei cu blana fina sunt distanti.
Daca tineti foarte mult la gradina, atunci probabil ca Dachshund nu este alegerea potrivita, pentru ca ii place sa sape.

Rasa de caine Dachshund – aspect fizic
Dachshund mai este cunoscut ca si “cainele-carnat“, pentru ca are membre scurte, corpul alungit, si pare ca se taraste cu burta pe pamant. Acest caine are corpul robust si musculos.
Exista 3 tipuri de blana la Dachshund: cel cu blana lunga, cel cu blana neteda, si cel cu blana sarmoasa. Tipul miniatural are in jur de 5 kg, iar rasa standard 10 kg. Inaltimea este de 12 cm si poate ajunge pana la 20 cm.
Culoarea variaza: cafeniu-roscat, ciocolatiu, rosu, crem, cu pete.

Rasa de caine Dachshund – ingrijire
Ingrijirea variaza in functie de ce tip de Dachshund aveti: cel cu blana neteda trebuie periat din cand in cand, cel cu blana lunga si cel cu blana sarmoasa – de 2 ori pe saptamana. De asemenea, uneori mai trebuie scurtata blana la cei cu blana lunga si sarmoasa.

Rasa de caine Dachshund – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 12-15 ani.
Desi este un caine longeviv, poate avea probleme de sanatate: cataracta, diabet, epilepsie, probleme cu coloana, cu oasele, si obezitate.

Rasa de caine Dachshund – istorie si origine
Dachshund este originar din Germania, si este una dintre cele mai vechi rase de caini pentru vanat. Desi initial erau crescuti pentru a vana bursuci, li s-a schimbat marimea pentru a vana iepuri de camp.

Leave a Reply

*