Golden RetrieverRasa de caine Golden Retriever – detalii generale:

Marime: mare
Dresaj: usor
Ingrijire: minima
Activitate: plimbare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: nu
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Golden Retriever – temperament
Golden Retriever este o rasa foarte populara, datorita temperamentului echilibrat, calm, iubitor. Acesti caini sunt dornic de a-i face pe plac stapanului, sunt animale de companie excelente si adora sa ofere si sa primeasca atentie. Golden Retriever este un caine loial si devotat, manierat si jucaus. Acesti caini adora sa fie in compania oamenilor, si nu sunt potriviti celor care nu au timp sa el petreaca cu ei. Sunt foarte energici, si adora sa inoate. Acesti caini fac totul cu pasiune, sunt extrem de sociabili si se inteleg bine aproape cu oricine.
Nu sunt caini potriviti pentru paza, dar avantajul este ca se inteleg bine cu copiii, alte animale, si persoane straine. Rasei de caini Golden Retriever ii place sa manance, si de aceea aceasta rasa sufera deseori de obezitate. Au de asemenea tendinta de a roade tot ce le iese in cale, insa daca ii aprovizionati cu jucarii potrivite, vor evita pantofii sau mobila.
Golden Retriever este un caine inteligent si invata rapid, este usor de dresat. Metodele care dau cele mai multe roade sunt: recompensarea pozitiva, lauda. Este un caine de companie excelent, si va fi un adevarat prieten pentru toti membrii familiei.

Rasa de caine Golden Retriever – aspect fizic
Golden Retriever este un caine mare, cu un corp robust si o expresie dragalasa. Blana este moale, dreapta sau ondulata. Are un strat gros si impermeabil de blana la baza pielii. Culoarea poate fi crem, auriu, si diferite variatii ale acestora. Acesti caini au intotdeauna o expresie inteligenta si draguta. Inaltimea: 50-60 cm, greutatea: 25-35 kg, diferand in functie de sex.

Rasa de caine Golden Retriever – ingrijire
Ingrijirea este moderata: periaj de 2 ori pe saptamana, si mai des atunci cand naparleste. Firele de par incalcite trebuie taiate. Blana din dreptul posteriorului trebuie si ea scurtata din motive igienice. Asigurati-va periodic ca are urechile curate si uscate, pentru a preveni infectiile. Golden Retriever nu este potrivit pentru persoanele care sufera de alergii.

Rasa de caine Golden Retriever – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 10-14 ani.
Probleme de sanatate asociate cu Golden Retriever: cataracta, alergii, probleme ale tiroidei, cancer, epilepsie, sindromul obsesiv-convulsiv.

Rasa de caine Golden Retriever – istorie si origine
Originar din Marea Britanie, Golden Retriever a fost crescut ca un salvamar si vanator. Datorita blandetii si supunerii lor, sunt crescuti ca si caini pentru nevazatori.

Leave a Reply

*