Ciobanesc German

rase-de-caini-ciobanesc-german

Rasa de caine Ciobanesc German – detalii generale:

Marime: mare
Dresaj:    usor
Ingrijire: mimina
Activitate: alergare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: da, latra si ataca
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Ciobanesc German – temperament
Ciobanescul German este una dintre cele mai populare rase de caini. Este alert, vioi, loial si inteligent. Acesti caini sunt ascultatori si invata foarte repede. Este una dintre rasele cel mai usor de dresat, si aceasta fiindca sunt caini foarte inteligenti. Cainele Ciobanesc German este activ, plin de energie, curajos, increzator si independent. Unii caini sunt rezervati si seriosi, devenind in timp dominanti. Ciobanescul German este o rasa capabila de multe lucruri si adora sa ii faca pe plac stapanului. Daca aveti un astfel de caine, trebuie sa ii asigurati stimularea intelectuala si fizica necesara, pentru ca nu se comporta bine atunci cand sutn izolati si neglijati. Cainele Ciobanesc German are nevoie de alergare aproape zilnica, insa ar trebui sa il tineti permanent in lesa.
Ciobanescul German se intelege foarte bine cu copiii, insa trebuie sa aveti in minte ca este un caine foarte mare din punct de vedere fizic, atunci cand il lasati langa copii mici. Este important sa socializeze inca de mic cu alte animale, caci poate ajunge sa le fugareasca atunci cand creste. Ciobanescul German are o fire protectoare, si nu va da inapoi daca simte ca cei dragi lui se afla in pericol.

Rasa de caine Ciobanesc German – aspect fizic
Ciobanescul German are o statura puternica, este bine facut, atletic, si are o expresie alerta. Urechile sunt mari, ridicate. Blana este aspra, dreapta, de lungime medie, fiind mai groasa la baza. Culorile pot varia: negru + crem, cafeniu, negru. Femelele cantaresc in jur de 30-40 kg, iar masculii in jur de 35-45 kg.

Rasa de caine Ciobanesc German – ingrijire
Ciobanescul German nu are nevoie de ingrijire zilnica. Este de ajuns sa ii periati blana o data la cateva zile, si ceva mai des atunci cand naparleste (primavara si toamna). Nu este un caine potrivit pentru persoanele care sufera de alergii.

Rasa de caine Ciobanesc German – sanatate si speranta de viata

Speranta de viata: in jur de 12 ani.
Probleme de sanatate asociate cu aceasta rasa: probleme ale coloanei, displazie a cotului, epilepsie, probleme ale pancreasului si ale ochilor.

Rasa de caine Ciobanesc German – istorie si origine
Dupa cum sugereaza si numele, Ciobanescul German este originar din Germania, unde era folosit pentru manatul turmelor. Datorita supunerii, inteligentei si spiritului protector, este o alegere foarte populara in domeniul militar, politist, paza, cautare si salvare.

Leave a Reply

*