Schnauzer Pitic

Rasa de caine Schnauzer Pitic – detalii generale:

Marime: mic
Dresaj: usor
Ingrijire: medie
Activitate: alergare zilnica
Nivel de energie: mare
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Schnauzer Pitic – temperament
Aceasta rasa este populara printre iubitorii de caini, pentru ca sunt niste caini loiali, devotati, excelente animale de companie. Sunt o alegere buna pentru orice fel de stapan, cu experienta sau nu in domeniul cresterii cainilor. Rasa de caine Schnauzer Pitic este sociabila, cu o dispozitie placuta, dar care latra mult daca ceva e nelalocul lui. Fiind inteligent si dornic de a invata lucruri noi, acest caine este usor de dresat, si asculta comenzile.
Schnauzer-ul Pitic adora sa primeasca si sa ofere afectiune, si nu este potrivit familiilor care il lasa singur mult timp. Energia si-o consuma in jocul cu familia, si se intelege foarte bine cu copiii sau cu alte animale.
Fata de straini, acest caine poate fi binevoitor sau timid.

Rasa de caine Schnauzer Pitic – aspect fizic
Aceasta rasa are un aspect distinct, datorita curpului robust si patratos. Are o barba deasa, blana aspra si sarmoasa, de culoare alb-negru, negu + argintiu, sau negru. Sprancenele stufoase ii dau o expresie morocanoasa. Greutatea este de aprox. 7-8 kg, iar inaltimea 30-35 cm.

Rasa de caine Schnauzer Pitic – ingrijire
Ingrijirea unui Schnauzer Pitic consta in: curatirea blanii de la bot zilnic, scurtarea ocazionala a blanii din partea posterioara, si perierea de cateva ori pe saptamana. Pentru cainii de expozitie este recomandat un tuns la 3 luni.

Rasa de caine Schnauzer Pitic – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 12-14 ani.
Probleme de sanatate: boli de ficat, tiroida, piele, cataracta, inflamarea pancreasului, epilepsie, alergii.

Rasa de caine Schnauzer Pitic – istorie si origine
Originar din Germania, Schnauzer-ul Pitic era folosit la alungarea daunatorilor, ca si caine de paza, sau de cireada. Cu timpul a devenit un popular animal de companie.

Leave a Reply

*