PudelRasa de caine Pudel – detalii generale:

Marime: toate marimile
Dresaj: usor
Ingrijire: multa
Activitate: alergare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Pudel – temperament
Pudel este o rasa comuna printre iubitorii de caini de apartament. Este una din cele mai inteligente si usor de dresat rase, fiind potrivita si pentru stapanii fara experienta in cresterea unui caine. Pudel este un caine cu o alura mandra, este sociabil, plin de energie cand este in aer liber, si totusi calm atunci cand este in casa. Cainelui ii place sa fie in prezenta stapanului si interactiunea cu acesta, si detesta singuratatea. Ii place sa faca pe plac stapanilor. Pudel este o rasa ce are nevoie de activitate fizica zilnica, si nu este potrivita persoanelor sedentare.
Aceasta rasa este loiala familiei si are o latura protectoare, dand alarma daca se intampla ceva suspicios. Se intelege bine cu copiii, dar din cauza marimii sale, este potrivit pentru copii mai mari. Acesti caini sunt in general primitoari si politicoasi cu strainii, si se inteleg bine cu alte animale din casa. Este important ca toti membrii familiei sa socializeze cu Pudel-ul, pentru a-i dezvolta un temperament echilibrat.

Rasa de caine Pudel – aspect fizic
Exista Pudel de 3 dimensiuni: de jucarie, in miniatura, si standard. Cainele standard este mediu ca inaltime, si are un corp gratios si robust. Are un mers elegant, si un look regal. Acesti caini sunt cunoscuri pentru blana creata, bogata si aspra. Culorile variaza: maro, roscat, argintiu, crem, alb, negru si culoarea caisei. Au un bot lung, cilindric, si urechi lunguiete care incadreaza fata. Inaltimea standard este de 50-60 cm, iar greutatea 18-30 kg.

Rasa de caine Pudel – ingrijire
Cel mai usor este sa tundeti blana Pudel-ului o dta la 6 saptamani. De asemenea, trebuie periat si pieptanat in fiecare zi. Urechile trebuie curatate si uscate, pentru a evita infectiile. Unghiile trebuie taiate la 4-6 saptamani. Este recomandata ingrijirea profesionala, daca va puteti permite. Vestea buna este ca Pudel-ul este o rasa buna pentru persoanele cu alergii, pentru ca nu naparleste deloc.

Rasa de caine Pudel – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata este de 10-13 ani pentru Pudel de dimensiunea standard, si creste pana la 16 ani pentru varietatile mai mici.
Problemele de sanatate asociate cu aceasta rasa includ: Boala Adison, epilepsie, cataracta, boli renale si alergii.

Rasa de caine Pudel – istorie si origine
Primul Pudel a fost conceput in Franta, dar are si origine germanica. Era crescut pentru a recupera radele din apa, ceea ce se explica prin dragostea lui fata de inotat. A fost folosit ca si caine de expozitie in Franta, unde a ajuns sa fie animalul preferat al oamenilor bogati, si unul dintre simbolurile nationale.

Leave a Reply

*