Boxer

boxer

Rasa de caine Boxer – detalii generale:

Marime: mare
Dresaj: mediu
Ingrijire: minima
Activitate: plimbare zilnica
Nivel de energie: mediu/ridicat
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Boxer – temperament
Boxer-ul este un caine cuminte, plin de afectiune si devotament fata de familia sa. Este un caine prietenos si jucaus, ii place sa fie in centrul atentiei, dar ofera atentie la randul lui. Este un caine potrivit pentru cei ce cauta un companion activ, plin de energie, si care iubeste oamenii din jurul sau. Nivelul de energie scade o data cu varsta, dar nu si dorinta de a se juca. Boxerul are un temperament destul de echilibrat. Unii sunt mai incapatanati. Au un temperament protector fata de familie, deci pot fi considerati buni caini de paza.
Se stie ca rasa de caini Boxer se intelege bine cu copiii, si adora sa se joace cu ei. Dar daca aveti copii foarte mici, luati in considerare ca este un caine de dimensiuni mari. Boxerul tolereaza alte animale, desi uneori poate fi agresiv cu caini de acelasi sex.
Fata de straini, Boxerul poate adopta diverse atitudini: unii sunt prietenosi, unii ii ignora, unii se retrag, altii ii latra. Acest caine este inteligent, desi poate opune rezistenta in procesul de dresaj.

Rasa de caine Boxer – aspect fizic
Inaltime: 50-60 cm, greutate: 22-38 kg. Boxerul este un caine puternic, atletic. Are o alura mandra, si expresiile fetei par uneori sa reliefeze emotii. Urechile sunt ridicate (daca sunt taiate), botul este scurt, si ii dau o expresie alerta. Blana este scurta, neteda, tare, si de obicei de culoare cafenie sau patata cu alb.

Rasa de caine Boxer – ingrijire
Blana neteda si scurta are nevoie de ingrijire minima: un periat ocazional va indeparta firele de par moarte. De asemenea uneori este necesara taierea unghiilor.

Rasa de caine Boxer – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 8-12 ani.
Sanatatea Boxerului este afectata de: cancer, probleme respiratorii, probleme cu tiroida si cu inima. De asemenea, din cauza botului scurt, atunci cand face activitate fizica intensa, poate avea probleme respiratorii. Din cauza blanii scurte, trebuie ferit de temperaturi extreme si de soare.

Rasa de caine Boxer – istorie si origine
Boxerul are origine europeana, si provine din Germania, unde a fost dresat ca si caine de lupta sau caine ce musca/gonea taurii. Boxerul era de asemena folosit in cadrul politiei.

Leave a Reply

*