Samoyed

Rasa de caine Samoyed – detalii generale:

Marime: mediu
Dresaj: mediu
Ingrijire: medie
Activitate: plimbare zilnica
Nivel de energie: mediu
Protectie: da
Bun in preajma copiilor: da

Rasa de caine Samoyed – temperament
Samoyed este un caine prietenos, amabil si iubitor, fiind o buna alegere de animal de companie. Acesti caini sunt jucausi si entuziasmati, dar au si o latura rautacioasa. Se inteleg aproape cu oricine, insa fata de intrusi pot fi suspiciosi si latra, chiar daca nu musca. Samoyed-ului ii place sa petreaca timpul alaturi de famile, ii place afectiunea, si are nevoie sa ii dedicati mult timp. Daca il neglijati, plictiseala se va transforma intr-un comportament distructiv fata de obiectele din casa.
Acestor caini le place sa fugareasca/vaneze animale mai mici, si trebuie sa aveti grija atunci cand nu sunt in lesa.
Samoyed invata repede, este inteligent, si dresajul este usor. Cu toate acestea, stapanul trebuie sa aiba o atitudine ferma. Se inteleg bine cu copiii, insa uneori pot fi prea mari si prea galagiosi pentru copiii mici. Aceasta rasa de caine prefera vremea rece.
Daca va doriti un caine linistit, atunci Samoyedul nu este o alegere buna, caci latra destul de mult si are multa energie.

Rasa de caine Samoyed – aspect fizic
Samoyed-ul este un caine dragut, cu un aspect distinct pentru statura lui medie. Este bine proportionat, robust. Are o blana dubla, care este deasa si moale dedesubt, si aspra la suprafata, de culoare alba, cu nuante crem sau bej. Coada este stufoasa, si are un “zambet” distinct. Dimensiunile difera in functie de sex, inaltimea: 50-60 cm, greutatea: 15-30 kg.

Rasa de caine Samoyed – ingrijire
Desi Samoyed-ul are o blana mare, ingrijirea nu este atat de extensiva precum s-ar crede: periaj de 2 ori pe saptamana, si putin mai des primavata si toamna, atunci cand naparleste.

Rasa de caine Samoyed – sanatate si speranta de viata
Speranta de viata: 12-15 ani.
Problemele de sanatate se leaga de: diabet, cataracta, probleme ale tiroidei, si alergii.
Samoyed-ului nu ii place caldura si umiditatea, din cauza blanii groase.

Rasa de caine Samoyed – istorie si origine
Originar din Rusia, Samoyed-ul era folosit pentru pastorit, paza, trasul saniilor si incalzirea colibelor. Este utilizat in regiunea Arctica pentru trasul saniilor, si a devenit din ce in ce mai populat ca animal de companie.

One Response to “Samoyed”

Leave a Reply

*